Nieuws

Uitnodiging online workshop ISMA-Nederland op dinsdag 24 januari 2023 tussen 20 – 22 uur

We kunnen veel leren van topsporters in het serieus nemen van het onderhouden van de eigen fysieke en mentale conditie. In intensieve privélevens en beroepen lijken we dit te vergeten. En wanneer het “te laat is” er al gezondheidsklachten zijn, hopen we dat een ander ons kan repareren.

Aan het woord is Henk-Jan Zwolle Olympisch kampioen roeien en inspanningsfysioloog. Hij zet zich vanuit zijn bedrijf The Performance Experts in voor houvast voor mensen in intensieve banen.

Tijdens deze workshop vertaalt hij inzichten vanuit de sport en inspanningsfysiologie naar houvast voor zelfzorg in het dagelijks leven.

Lees Meer »
Stress

Tweedaagse Workshop Herstellen doe je op je werk op 4 en 25 november 2022

In een maatschappij die steeds meer van ons vraagt en de tegelijk steeds krapper wordende arbeidsmarkt, wordt de noodzaak voor het inbouwen van herstel in het werk van mensen steeds groter. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring heeft de laatste jaren aangetoond dat herstel een krachtige energiebron en buffer is tegen werkstress en verzuim door ziekte.

Een aantal professionals op het gebied van Arbeid en Gezondheid, die zijn verbonden aan de International Stress Management Association Nederland, heeft hiertoe de ‘Leidraad voor hersteltijd op het werk’ ontwikkeld.

Lees Meer »

Workshop feb-maart ’22: Herstellen doe je op je werk!

In een maatschappij die steeds meer van ons vraagt en de tegelijk steeds krapper wordende arbeidsmarkt, wordt de noodzaak voor het inbouwen van herstel in het werk van mensen steeds groter. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring heeft de laatste jaren aangetoond dat herstel een krachtige energiebron en buffer is tegen werkstress en verzuim door ziekte. In deze workshop leer je vanuit de praktijk en wetenschap “hersteltijd op het werk” in je eigen situatie en organisatie toe te passen.

Lees Meer »
Digitale detox

Online Workshop 1 juli: Meer energie en focus door digitaal afkicken

Dat veel mensen echt verslaafd zijn aan hun smartphones en andere divices is inmiddels algemeen bekend. In deze corona-tijd nog meer dan ooit. We ervaren zelfs cold turkeys als we onze smartphone niet 24/7 bij ons hebben. Ken jij dat gevoel? Of begeleid je cliënten die met hun smartphone lijken te zijn vergroeid? Dan is deze interactieve, online workshop over digitaal afkicken misschien iets voor jou.

Lees Meer »