Workshop 17 en 31 maart 2023 Herstel op het werk: voorkomen is beter dan genezen!

In deze periode waarin steeds meer wordt gevraagd van steeds minder mensen ligt overmatige werkstress op de loer. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring heeft aangetoond dat door tijdig herstel langdurige uitputtingsverschijnselen en uiteindelijk verzuim door ziekte kunnen worden voorkomen.
Een aantal professionals op het gebied van Arbeid en Gezondheid, die zijn verbonden aan de ISMA (International Stress Management Association) Nederland, heeft hiertoe de ‘Leidraad voor hersteltijd op het werk’ ontwikkeld.

Het is een aanzet voor een concrete invulling van welzijn op het werk, zodat leidinggevenden, HR-professionals en directies van arbeidsorganisaties hiermee duurzame inzetbaarheid van hun mensen kunnen bevorderen.
Om de concrete toepassing helpen te bevorderen heeft ISMA Nederland een tweedaagse workshops georganiseerd voor mensen die in hun beroep een activerende en adviserende rol hebben ten aanzien van het herstel van medewerkers. Deze workshop heeft voor de eerste keer plaats gevonden in 2022 en wordt nu weer gegeven in maart 2023.

VOOR WIE IS HET?
Bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, arbeidspsychologen, leidinggevenden, HR-professionals en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Je leert vanuit praktijk en wetenschap “hersteltijd op het werk” in je eigen situatie en organisatie toe te passen. In interactie met de deelnemers komen onder andere aan de orde:

  • Hoe de fysiologische en psychische gevolgen van gebrek aan hersteltijd in kaart te brengen zijn-en en daardoor beter kunnen worden aangepakt-ook in je eigen werksituatie.
  • Welke werksituaties extra aandacht voor hersteltijd vragen.
  • De werking van de ‘herstel-paradox’, hoe het komt dat degenen die hersteltijd het meest nodig hebben deze het minste nemen-en wat daar aan te doen is!
  • Hoe je als professional niet alleen voor jezelf en maar ook voor anderen herstel-bevorderend kunt werken met verschillende herstel-interventies;
  • Hoe je in je organisatie herstel bespreekbaar maakt en kunt werken aan ruimte voor herstel.
  • Binnen en tussen de  twee bijeenkomsten kan worden gewerkt aan een concreet plan van aanpak, gericht op jouw specifieke vraag.

Workshop leiders

Deze workshop wordt gegeven door drie professionals, waaronder samenstellers van de ‘Leidraad hersteltijd op het werk’.

Rendel de Jong Organisatiepsycholoog

Henk-Jan Zwolle Inspanningsfysioloog, sportcoach

Frans Hoebink Registerarbeidsdeskundige

Kosten: 295,00  Euro, voor ISMA leden 250,00 Euro.

Data:    vrijdag 17 en vrijdag 31 maart.

Tijden:  9.00 inloop 9.30-13.00  workshop.

Plaats: Zalencentrum De Amershof, Snouckaertlaan 11, op loopafstand van station Amersfoort.

Accreditatie aangevraagd voor:
ABvC: 7 punten
ABSG: 6 punten
NIP/A&O: 7 punten
NVvA in aanvraag


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *