ISMA

Spreker: Rendel de Jong


Datum: 
26 oktober 2021

Locatie: 
Online bijeenkomst

Tijd: 
20:00 – 21:30 uur

Kosten:
€12,50 voor ISMA-leden
€15 voor niet-leden

Informatie en aanmelden:
info@stress-management-nl.org


Stijlen van leiderschap hebben gevolgen voor de effectiviteit, stressreacties en algemeen welbevinden van teamleden en andere medewerkers. De effecten van problematisch leiderschap zijn niet alleen voelbaar in de werksituatie zelf, maar manifesteren zich ook daarna. Herstel van inspanningen wordt onder andere verstoord door ‘piekeren’, gepaard gaande met een hoog niveau van ‘fysiologische activatie’, met psychische klachten als gevolg.

In deze workshop gaan we in op de vraag welke aspecten van leiderschap voor de problematische en de positieve effecten verantwoordelijk zijn. En in het bijzonder op de vraag hoe de situatie door middel van coaching en meer specifieke interventies in gunstige zin kan worden beïnvloed. ‘Evidence based practice’ is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe de resultaten van onderzoek nuttig kunnen worden aangewend wordt besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden, met inbegrip van ervaringen van de deelnemers zelf.

Rendel de Jong studeerde Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde op Stress en Effectiviteit van ondernemers en managers Ook werd hij opgeleid als psychotherapeut en supervisor. Hij was onder meer werkzaam in onderzoek en onderwijs aan de Vrije Universiteit en de Universiteit Utrecht, in postdoctoraal onderwijs en in de praktijk van organisatie advies, coaching en psychotherapie. Als lid van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek van de NOBCO is hij betrokken bij onderzoek naar de effecten van coaching. In deze workshop maakt Rendel gebruik van voorbeelden uit eigen ervaring en onderzoek van coaching van professionals , managers en ondernemers.

Recentelijk gaf hij een workshop in Stress Management bij een conferentie van de ISMA India en  presenteerde hij onderzoekspapers op het gebied van leiderschap, stress en coaching en hij gaf o.a. gastcolleges aan de VU en in Kiev.

Download hier de uitnodiging