ISMA

Op vrijdag 17 december zal tijdens het 8e International Congress of Stress, Performance & Wellness de “ISMA Federation International Award” worden uitgereikt door Dr. B. Udaya Kumar Reddy aan Dr. Jan van Dixhoorn.

Over Jan van Dixhoorn, MD PhD:

Jan van Dixhoorn studeerde geneeskunde in Rotterdam en Amsterdam en ontdekte dat de geneeskunde maar de helft van het verhaal van de gezondheid vertelt: de symptomen van een ziekte worden in detail beschreven, maar hoe het is om in een ziek lijf te leven niet. 

Dit verschil tussen de 1e persoons en de 3e persoons werkelijkheid is een blijvend thema in zijn werk geworden. Hij heeft relaxatie therapie in de hartrevalidatie geïntroduceerd en bijgedragen aan de nationale richtlijnen daarover (1995, 2004 en 2011). 

Hij heeft relaxatie uitgebreid met moderne elementen en verzorgt een post-hbo opleiding adem en ontspanningstherapie, sinds 1998. Dit is werkzaam gebleken bij stress klachten.

Hij heeft een doorgaande online database van uitkomsten van behandeling opgezet in 2006 via de AOS.

Hij is medeoprichter van de Nederlandse tak van de International Stress Management Association (ISMA), is lid van het internationaal bestuur en lid van het editorial board van het internationale tijdschrift van ISMA. Ook is hij lid van de International Society for the Advancement of Respiratory Psychophysiology (ISARP). Website: Dr. J. van Dixhoorn https://www.methodevandixhoorn.com/centrum/pubeng.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *