ISMA

Datum: 18 november 2020

Locatie: online (via Zoom Pro)

Tijd: 20:00-21:30       

Kosten: €7,50 voor ISMA-leden, €12,50 voor niet-leden

Aanmelden: info@stress-management-nl.org

Drs. Esther Bergsma

Drs. Esther Bergsma is sociaal-wetenschappelijk onderzoeker en expert Hoogsensitiviteit. Zij spreekt, traint en is auteur van “Hoogsensitieve kinderen” en “Het hoogsensitieve brein”. 

Ongeveer één op de vijf mensen is hoogsensitief. Hoogsensitieve mensen (HSP) merken meer informatie uit hun omgeving op en verwerken die diepgaand. Dat levert betere prestaties, maar ook meer stress op. Daarom is het belangrijk een goede werkomgeving te creëren voor deze werknemers.
In deze presentatie vertelt Esther Bergsma over het wetenschappelijk onderzoek dat zicht geeft op de effecten van stress op hoogsensitieve mensen. Zij laat zien hoe het hoogsensitieve brein werkt en waarom dat stressgevoeligheid versterkt. Vervolgens presenteert zij de resultaten van haar internationale onderzoek naar de ervaringen van HSP op het werk. Daaraan namen 1500 Nederlandse HSP deel en in totaal 5500 in meer dan 20 landen. Daaruit blijkt onder andere dat de kans op burn-out veel groter is onder HSP. De resultaten geven bovendien aanknopingspunten voor een betere begeleiding van deze groep. HSP hebben een andere aanpak nodig dan de gemiddelde werknemer. Met de goede aanpak zijn zij in staat hun talenten -die vaak van essentieel belang zijn in een team, maar niet altijd herkend worden-  in te zetten zónder verhoogde kans op ziekteverzuim of burn-out.


Tijdens de avond worden momenten van interactie en reflectie ingebouwd.
Meer informatie over Esther Bergsma en hoogsensitiviteit op www.hoogsensitief.nl

5 reacties

    1. Helaas is er geen opname gemaakt, wel kun je via deze website op de hoogte blijven van toekomstige interessante evenementen.