Wat kun je doen als het welbevinden en de effectiviteit van werknemers onder druk staan?

Door Rendel de Jong


Datum

woensdag 23 september 2020

Locatie

Amershof, Snouckaertlaan 11

3811 MA Amersfoort

Programma

19.00 uur inloop met koffie

19.30 – 21.00 uur Workshop

Kosten

ISMA-leden 25 euro, niet ISMA-leden 35 euro

Aanmelden


Tijdens deze workshop zal Rendel de Jong (A&O psycholoog) je inspireren met interventies die het welbevinden van werknemers kan verbeteren en de effectiviteit van hun werkzaamheden kan verhogen. Hierbij gebruikt hij (recente) theoretische inzichten, gevalsstudies, historische informatie en concrete voorbeelden uit o.a. de coachpraktijk in brede zin (De Jong, 2002, 2013). Ook bespreekt hij een recente stresstheorie: de General Unsafety Theory of Stress(Brosschot et al., 2018), waarin de hypothese is dat mensen beschikken over zoiets als een ‘default stressrespons’. Daarmee wordt bedoeld dat onze lichamen niet zozeer reageren op stressvolle gebeurtenissen, maar dat onze lichamen pas ophouden met reageren als we veiligheid ervaren.

Achtergrond

Algemene  theorieën over psychische klachten en het functioneren in het werk zijn niet voor niets populair. Zij weten de complexe werkelijkheid tot de samenhang van een overzichtelijk aantal essentiële kenmerken terug te brengen. Maar (juist daardoor?) blijken deze theorieën niet toereikend om op gefundeerde wijze effectieve interventies te ontwikkelen (Schaufeli en Taris, 2013, Schaufeli, 2019). Hoe zit dat? Dit geldt niet alleen voor theorieën op het gebied van tot Arbeid en Gezondheid maar ook voor Leiderschapstheorieën . 

Over Rendel de Jong

Rendel de Jong studeerde Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde op Stress en Effectiviteit van ondernemers en managers. Hij was onder meer werkzaam in onderzoek en onderwijs aan de Vrije Universiteit en de Universiteit Utrecht en in de praktijk van organisatie advies, coaching en psychotherapie. Als  lid van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek van de NOBCO was hij betrokken bij onderzoek naar de effecten van coaching. Afgelopen jaar presenteerde hij onderzoekspapers op het gebied van leiderschap, stress en coaching en hij gaf oa gastcolleges aan de VU en in Kiev.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *