ISMA lezing

maandag 27 september
van 19.30 - 21.00 uur

Gastspreker:
Nicole Vandeweghe, directeur Belgische Associatie voor Biofeedback & Zelfregulatie

Onderwerp:
De Sofrologie, een in ons land nog onbekende methode voor stressmanagement
Plaats:
'De Amershof', Snouckaartlaan 11, 3811 MA Amersfoort, telefoon 033-4613524.


Van 18.00 - 19.30 uur kunt u deelnemen aan het eenvoudige diner met aansluitend de lezing van 19.30 - 21.00. De kosten voor diner en lezing (inclusief koffie of thee) zijn € 35,00 voor leden en € 45,00 voor niet leden. Wilt u aangeven of u een gewoon dan wel een vegetarisch menu wenst?

Komt u alleen naar de lezing dan betaalt u als lid € 20,00 (inclusief koffie of thee) en is het voor niet leden € 30,00. Wilt u nog iets extra gebruiken dan is dit voor eigen rekening!


Aanmelding:
Geeft u zich zo snel mogelijk op via het aanmeldingsformulier (verkrijgbaar bij het secretariaat) en door overmaken van het bedrag op girorekening: 154370, secretariaat ISMA-Nederland, Rijksstraatweg 321, 3956 CP Leersum.
Opgave voor vrijdag 24 septmber 2004.


Toelichting lezing:
De Caycediaanse Sofrologie is ontstaan in 1959, o.l.v. de Spaanse psychiater Prof. Dr. Caycedo. Sofrologie is een bewustzijnmethode die technieken gebruikt vanuit de Westerse relaxatiemethoden, de pscyhologie, de neurofysiologie, ademtechnieken. Het integreert een aantal Oosterse methoden (Raja Yoga, Boeddhistische meditatie, Zenmedidatie). Het is een methode die de eenheid van lichaam en geest als principe heeft, alsook de positieve activatie ervan. Het vertrekt vanuit de realiteit en het lichaamsschema van de persoon. Aanvankelijk kende de methode vooral resultaten in de begeleiding van pijnpatiënten, in de prenatale voorbereiding en de kinesitherapie en stressproblemen. Momenteel zijn vele resultaten in de sport- en opvoedingswereld, de sociale sector en uiteraard verder in de medische wereld.

Toepassingen zijn onder andere: spanningshoofdpijn, burnout, oververmoeidheidssyndroom, hartrevalidatie, stemproblemen, hyperventilatie, slaapstoornissen, positief omgaan met stress, voorkomen van sportletsels, topprestaties leveren en gezond blijven, concentratieproblemen, faalangst, palliatieve zorgen, sexuele problemen In groepsvorm gegeven draagt Sofrologie bij aan het groeiproces, teambuilding, communiceren met individuele verschillen, leidinggeven, omgaan met conflicten, assertiviteit, stressmanagement.

Op de avond kunt u verwachten - Wat is Sofrologie? - Concrete resultaten: voorbeelden - Wetenschappelijke resultaten - Praktische oefening

Nadere informatie: www.sophrologie-caycedienne.com www.sofrologie.be


Nicole Vandeweghe leidt sedert 1992 een Nederlandstalig erkende school in de Caycediaanse Sofrologie. Zij is directeur van de Belgische Associatie voor Biofeedback & Zelfregulatie en de Academie voor sofrologie en management. Zij werkt zelf meer dan twintig jaar met deze methode bij individuen en groepen. Zij heeft meegewerkt aan de vertaling in het Nederlands van een basiswerk 'Inleiding in de Caycediaanse Sofrologie, door Dr P-A Chéné, dat onlangs is uitgekomen.

[ terug ]
ISMA-Nederland