ISMA lezing

Maandag 12 november 2012
van 19.30 - 21.00 uur

Gastspreker:
mr. Irma Wolf

Onderwerp:
Pragmatisch begeleiden bij Burnout en Stress

Plaats:
'De Amershof', Snouckaartlaan 11, 3811 MA Amersfoort

Toelichting lezing:
Coach en trainer Irma Wolf geeft u vanavond een inkijk in de door haar ontwikkelde methode om met burn-out en stress om te gaan. Deze aanpak heeft zij ontwikkeld om haar cliŽnten met burn-out en andere stress gerelateerde klachten op een heldere, gestructureerde manier te laten werken aan hun eigen herstel. Ze heeft daartoe verschillende theorieŽn en invalshoeken gecombineerd tot een overzichtelijke en pragmatische aanpak. Met name is haar methode gebaseerd op het werk van dr. Beverly Potter en prof. dr. Mihaly Csikszentmihalyi.

In haar lezing zal zij ingaan op de achtergrond van haar aanpak, maar er is vooral ook ruimte voor actie en interactie. U gaat zelf aan de slag met de beoordeling van testgegevens die horen bij de diagnostische fase. Verder is er onder andere aandacht voor de voor deze cliŽnten zo belangrijke kwestie van energie-opbouw en de rol daarbij van Flow. Ook hierbij zult u weer zelf aan het werk gaan.

Korte beschrijving van de spreker:
Mr Irma Wolf is haar werkende leven begonnen als jurist, waarbij ze steeds vaker merkte dat ze graag hulp wilde bieden op andere dan alleen de juridische knelpunten die ze bij haar cliŽnten ontwaarde. De hypnotherapie-opleiding die ze vervolgens deed was voor haar een goed beginpunt voor een ontwikkeling tot coach en trainer.

Ze houdt zich nu al weer vele jaren bezig met burn-out en stress en het succes van haar aanpak heeft ertoe geleid dat sinds 2005 medeprofessionals zich via een tweedaagse nascholing door haar laten bijscholen. In 2008 is de Stichting Burn-out en Stress opgericht, een landelijk netwerk van professionals, die gebruik maken van Wolfs methode.

Naast haar individuele begeleiding van mensen met burn-out en stress en haar coaching van managers, houdt zij zich onder andere bezig met het trainen van teams in instellingen en bedrijven en het lesgeven aan diverse HBO opleidingen van het NCOI, een landelijk opleidingsinstituut.

Als burn-outdeskundige levert Wolf ook regelmatig een bijdrage aan de bekendmaking van de doís en doníts bij stress en burn-out via verschillende media. Zo is er van haar hand een column op www.burnin.nl verschenen, wordt ze regelmatig geÔnterviewd over het onderwerp en heeft ze bijgedragen aan een handboek voor P&O-ers. Kijk voor meer informatie op www.flow-wolf.nl

Diner en lezing:
Van 18.00 - 19.30 uur kunt u deelnemen aan het eenvoudige diner met aansluitend de lezing van 19.30 - 21.00 uur. De kosten voor diner en lezing (inclusief koffie of thee) zijn € 40,00 voor leden en € 50,00 voor niet leden. Wilt u doorgeven of u een gewoon dan wel een vegetarisch menu wenst?

Lezing:
Komt u alleen naar de lezing dan betaalt u als lid € 25,00 (inclusief koffie of thee) en is het voor niet leden € 35,00. Wilt u nog iets extra gebruiken dan is dit voor eigen rekening!

Aanmelding:
U geeft zich op via het aanmeldingsformulier en door overmaken van het bedrag op girorekening: 154370, secretariaat ISMA-Nederland, Koedijkstraat 53, 5212 SB 's-Hertogenbosch.

Op www.amershof.nl vindt u de routebeschrijving.[ terug ]
ISMA-Nederland