ISMA lezing

woensdag 11 maart 2009
van 19.30 - 21.00 uur

Gastspreker:
Dr. Luc Swinnen

Onderwerp:
Het meten van Stress

Plaats:
'De Amershof', Snouckaartlaan 11, 3811 MA Amersfoort

Toelichting lezing:
Luc Swinnen zal spreken over het meten van stress. Hij zal zijn methode en vragenlijsten toelichten. Hij beschikt over een zeer ruim bestand van gemeten personen en zal de voornaamste conclusies daaruit voorstellen. Hij zal spreken over oorzaken van stress, stresscoping en stressklachten. Na de lezing zal een discussie volgen hoe de besproken problemen nu best worden aangepakt, zowel op individueel niveau, maar ook op groepsniveau en op organisatorisch niveau. Ook zullen we aandacht besteden hoe we als ISMA een rol kunnen spelen in deze problematiek.

Dr. Luc Swinnen is geneesheer en epidemioloog en volgde een opleiding in de statistiek. Hij is ruim 20 jaar voltijds bezig met de stressproblematiek in BelgiŽ en ook in Nederland. In BelgiŽ ontwikkelde hij een instrument voor de overheid en het ministerie van tewerkstelling en arbeid. Hij is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale congressen. Hij is jaren lid van ISMA en maakt deel uit van een internationale groep van onderzoekers over stress. Op die manier tracht hij zijn vragenlijsten up to date te houden. Hij is auteur van de boeken "Werk en stress" en "De kleur van Stress".

Diner en lezing:
Van 18.00 - 19.30 uur kunt u deelnemen aan het eenvoudige diner met aansluitend de lezing van 19.30 - 21.00 uur. De kosten voor diner en lezing (inclusief koffie of thee) zijn Ä 40,00 voor leden en Ä 50,00 voor niet leden. Wilt u doorgeven of u een gewoon dan wel een vegetarisch menu wenst?

Lezing:
Komt u alleen naar de lezing dan betaalt u als lid Ä 25,00 (inclusief koffie of thee) en is het voor niet leden Ä 35,00. Wilt u nog iets extra gebruiken dan is dit voor eigen rekening!

Aanmelding:
U geeft zich zo snel mogelijk op via het aanmeldingsformulier en door overmaken van het bedrag op girorekening: 154370, secretariaat ISMA-Nederland, Kon. Julianalaan 55, 3956 XK Leersum.

Op www.amershof.nl vindt u de routebeschrijving.[ terug ]
ISMA-Nederland