ISMA lezing

Maandag 13 april 2015
van 19.30 - 21.00 uur

Gastspreker:
Dr. L. Swinnen

Onderwerp:
BURN-OUT, mythen en feiten

Plaats:
'De Amershof', Snouckaartlaan 11, 3811 MA Amersfoort

Toelichting lezing:
Luc Swinnen analyseert en beschrijft al 20 jaar chronische stress en sedert verschillende jaren ook burn-out. In zijn lezing zal hij ingaan op de recente epidemie van burn-out. Regelmatig worden we allemaal rond de oren geslagen met nieuwe studies, vreemde cijfers en recente feiten. Soms maken we kennis met zeer eigenaardige therapieŽn en aanpakken gaande van wonderbare genezingen in drie dagen, dubbele burn-out en medicijnen die ons in wonderen doen geloven. Laat ons deze avond eens rustig het terrein verkennen op een wetenschappelijke en toch praktische manier. Hij vertrekt van definities en staat een ogenblik stil bij de woorden uitputting en vermoeidheid. Wanneer wijzen ze in de richting van burn-out, is er een verschil met depressie? Nadien praat hij dan toch over de recente feiten en cijfers. Waarom is er zo een opmerkelijk verschil tussen BelgiŽ en Nederland? Wat zijn de oorzaken van een burn-out, op werkgebied, privť, persoonlijkheid en maatschappelijk. Is sociale steun aangewezen? Hoe evolueren we van chronische stress stilaan naar een burn-out en wat doet dit met ons brein? Wat is de rol van persoonlijkheid en kunnen we de risicogroepen omschrijven? Wat betekent veerkracht en hoe kunnen we veerkracht versterken? Hoe pakken we iemand met burn-out aan en bevorderen we een spoedig herstel? Spoedig betekent in deze context toch al vlug enkele maanden. Welke zijn de actoren in dit proces? Er is voldoende tijd voorzien voor vragen.

Korte beschrijving van de spreker:
Dr. Luc Swinnen is een Belgisch arts die meewerkte aan de implementatie van de wet Welzijn op het Werk in BelgiŽ. Gedurende 20 jaar houdt hij zich enkel bezig met acute en chronische stress, zowel als consulent in bedrijven en als coach of therapeut bij individuele patiŽnten of cliŽnten. Hij schreef verschillende boeken waaronder De kleur van Stress, Stress-oorzaak en aanpak, Stress is geen Probleem, Burn-Out en Te Vriendelijk. Al deze boeken worden als naslagwerk gebruikt in de therapeutische wereld. Hij beschikt over een databank waarin zeer veel gegevens zijn opgeslagen.

Diner en lezing:
Van 18.00 - 19.30 uur kunt u deelnemen aan het eenvoudige diner met aansluitend de lezing. De kosten voor diner en lezing (inclusief koffie of thee) zijn Ä 40,00 voor leden en Ä 50,00 voor niet-leden.

Lezing:
Komt u alleen naar de lezing dan betaalt u als lid Ä 25,00 (inclusief koffie of thee) en als niet-lid Ä 35,00. Wilt u nog iets extra gebruiken dan is dit voor eigen rekening!.

Aanmelding:
U geeft zich op via het aanmeldingsformulier

Op www.amershof.nl vindt u de routebeschrijving.[ terug ]
ISMA-Nederland