ISMA lezing

maandag 11 april
van 19.30 - 21.00 uur

Gastspreker:
Prof. Dr. J.L.L. van der Klink, Hoogleraar Psychische gezondheid en duurzame inzetbaarheid in arbeid, Tilburg University.

Onderwerp:
Van sextant naar TomTom
Plaats:
'De Amershof', Snouckaartlaan 11, 3811 MA Amersfoort, telefoon 033-4613524.


Toelichting lezing:
Terwijl werk zowel qua inhoud als qua omstandigheden en qua arrangementen waarin het wordt uitgevoerd ingrijpend is veranderd in de afgelopen 4 decennia brengen we het nog in kaart met modellen en instrumenten die zo'n 40 jaar geleden ontwikkeld zijn. Dat geldt voor de lijstjes waarmee we coping, sociale steun en regelruimte in kaart brengen om een paar voorbeelden te noemen. Terwijl de coping, de sociale steun en de regelruimte die werkenden veertig jaar geleden nodig hadden voor het toen gebruikelijke werkarrangement om 40 dienstjaren vol te maken bij één baas, totaal verschillen van wat mensen nu nodig hebben om het ene jaarcontract aan het andere te rijgen. We navigeren met een sextant in een tijd die qua complexiteit om een tomtom vraagt. Het capability model wordt geschetst als een model dat de basis kan geven voor een benadering waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is.

Korte beschrijving van de spreker:
Jac van der Klink is hoogleraar psychische gezondheid en duurzame inzetbaarheid in arbeid aan de Universiteit van Tilburg, Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, Tranzo. Hij studeerde geneeskunde en psychologie en was onder andere werkzaam als huisarts, tropenarts, bedrijfsarts en als wetenschappelijk directeur van de Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH). Hij werd in 2006 benoemd tot hoogleraar Sociale Geneeskunde in Groningen, acht jaar later stapte hij over naar de Universiteit van Tilburg. Tevens is hij (opnieuw) verbonden aan de NSPOH en aan Ascender. Hij gaf leiding aan een consortium van Nederlandse universiteiten dat in opdracht van ZonMw een definitie, een model en een vragenlijst ontwikkelde met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Geïnspireerd door het capability model heeft het consortium het waarde-aspect van werk centraal genomen.

Diner en lezing:
Van 18.00 - 19.30 uur kunt u deelnemen aan het eenvoudige diner met aansluitend de lezing. De kosten voor diner en lezing (inclusief koffie of thee) zijn € 40,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden.

Lezing:
Komt u alleen naar de lezing dan betaalt u als lid € 25,00 (inclusief koffie of thee) en als niet-lid € 35,00. Wilt u nog iets extra gebruiken dan is dit voor eigen rekening!

Aanmelding:
Geeft u zich zo snel mogelijk op:
via het aanmeldingsformulier
[ terug ]
ISMA-Nederland